Färgglatt


På beas fest i lördags var temat färgglatt, jag som alltid håller mig till dresscoderna hade på mig klänningen från the garden collection :)




En måndag var det


Hej igen!

Har haft en väldigt trevlig helg med festande och mysande :) I lördagskväll var det ju dags för beas avskedsfest! Det var riktigt roligt att träffa alla andra och hela kvällen var hur bra som helst :) Det blev lite studsmatsthoppande, irländsk julafton och massa trevligt folk.

Igår träffade jag Adam som under natten kommit hem från alanya där han varit en vecka. Vi var först här hemma och åt och sen drog vi hem till honom och hade köpt med massa godis, goda nötter och smörpoppkorn haha. Idag har vi mest degat framför tv:n :P
   Hans föräldrar är borta denna veckan så jag ska väl våldgästa brorsorna några dagar haha.. Men jag börjar jobba igen imorgon, så inte mkt ledighet här nä :(


Detta gav jag, anna, mathilda, marie och sara  till bea i avskedspresent! Ett minne av oss ;)




Nybakat



Pizzabullar!





Recept pizzabullar:


Tillagning:

ca 40 st

DEG:
½ dl olja
5 dl mjölk
50 g jäst
1 msk socker
1 tsk salt
1 ägg
ca 13 dl vetemjöl (Man kan byta ut några dl mot grövre mjöl t ex grahamsmjöl, om man vill ha ännu nyttigare bullar.)

FYLLNING (Detta är ett förslag. Man kan ha i lite vad som helst.):
2 dl chilisås eller ketchup
ca 300 g skinka eller bacon
2 dl champinjoner
ca 4 dl riven ost
pizzakrydda eller oregano

PENSLING:
1 uppvispat ägg

Blanda mjölk och olja och värm så att blandningen blir fingervarm. Smula i jästen, häll i salt och socker. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt ägget och ca 11 dl av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Ta hjälp av líte mer mjöl om så behövs.

Degen ska nu jäsas i 30 minuter i degbunken. Arbeta därefter degen på mjölat bakbord. Dela den mitt itu. Kavla ut till en rektangel, ca ½ cm tjock. Bred på 1 dl chilisås eller tomatketchup, men lämna ca 1 cm fri på ena långsidan. Strö på finstrimad skinka, ost och krydda. Rulla ihop som en rulltårta. Sätt ugnen på 225 grader.

Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåt att jäsa i 15-20 minuter. Pensla med ägg. Man kan också strö på riven ost och krydda.

Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Pizzabullarna är goda både varma och kalla.



.. och Frukostbullar!




24 juli



ojojoj vilket ståhå jag har i köket! Har och håller på att baka för fullt massa, massa bullar. Jag gör goda pizzabullar och frukostbullar så nu är jag mjölig över precis hela kroppen hehe. Men det är kul och frysen blir full!

Nu när jag snart är klar med bakandet så får det väl bli att jag börjar ta mej an ovanvåningen och städar lite där.. :( Behövs! Sen ikväll ska jag ju till bea =) Hon ska ha avskedsfest eftersom hon ska börja plugga i Usa nu och åker i väg om några veckor! Hoppas det blir riktigt kul :)




torsdagsklädd








Igår när jag var inne och fikade och var ute och gick massa så såg jag ut såhär!


A while ago






























23 juli


Igårkväll mötte jag upp emma & elin på stationen och vi tog tåget in till lund för att fika lite på espressohouse =) Det var väldigt mysigt och vi pratade massa! Vi åkte in vid åtta och var ungefär kvar innan dem stängde, var tillbaka sen igen i på stationen i kävlinge klockan tio.

   Efter det så bestämde emma och jag för att promenera lite och följa elin hem som skulle upp tidigt för att jobba idag. Sen fortsatte emma och jag gå runt, runt, runt i hela kävlinge och pratade massa haha. Vi gick i tre hela timmar och jag var hemma någon gång efter ett :P Vi hade väl mycket att prata om :)

 

Igår när vi promenerade gick jag i mina gamla kilklackar och innersulan blev ganska sliten :P det guldiga har förvandlats till vitt, förutom i hålfoten..

 




Hemma hos Bea


Från tisdagskvällen :)














22 juli



Fick äntligen sova ut lite denna dagen! Känns hur bra som helst att slippa han ngt att gå upp till :) Vaknade i alla fall klockan elva av väckarklockan så att jag inte skulle sova allt för länge..
  Efter frukosten och allt så drog jag till polisstationen för att anmäla min cykel som blev stulen förra helgen :( Annars så har jag inte gjort så mycket idag, tiden bara rullar förbi, hade dock behövt göra massa saker..


Gårkvälls.outfit


 

Igår hemma hos bea hade jag på mig min militärgröna kjol innan jag bytade om till pyjamas =)


Onsdag


Nu är de sex dagarna under rean på next över för min del. Har varit ganska mkt slit faktiskt :P Men jag ska fortsätta jobba kvar hela augusti ut faktiskt. Så det blir till att fortsätta pendla! Men nu har jag i alla fall ledigt till tisdag :) Mycket skönt.

Igår var jag hos bea och vi alla grillade, drack massa vin och lyssnade på musik =) Hade det väldigt roligt med tjejerna! Vi sov också över hos henne så det blev en lång kväll! Dock kunde inte jag sova så länge eftersom ju jag skulle upp och jobba.

Just nu så har jag precis tagit en dusch och bakat en tigerkaka =) Hoppas att den är god!




?




Har inte så mkt att skriva nu när jag bara jobbar :P Igår slutade jag dock halv tre, men försenigar gjorde väl så att jag var hemma vid fem ngn gång. Idag jobbade jag över till klockan sex så var hemma klockan åtta och nu har jag ätit mat och precis duschat :)

Imorgon blir det jobb mellan 7-16 sen ska jag till bea på grillningtjohejs och lalala.. =) Blir nog trevligt!


17 juli lördag




Dessa två dagarna nu har varit fyllda med jobb! Har jobbat i köpenhamn på next. Igår började jag halv fyra på eftermiddagen och slutade tjugo minuter innan midnatt. Var tvungna att förbereda jätte mkt inför rean som startade idag. Fick prismärka massa varor och hänga upp massa saker och fixa osv..
  Idag började jag halv nio, så inte många timmars sömn, men sov som tur var i malmö. Rean på next är ganska annorlunda jämfört med andra affärer, nästan precis allt i lager och butik reas ut till minst halva priset, så butiken var ganska full :P Har gjort recovory mest på skoområdet samt varit wrapper. Alltså fylla på skor hela tiden och lagt ner allt i påsar cid kassorna. Imorgon jobbar jag mellan 11,30-16,30 och ska jobba måndag, tisdag & onsdag också.

Hehe ja ngt annat särskilt har jag väl inte gjort. Men känns bättre att jobba än att gå hemma för mig själv..

Ha det så bra!


15 juli


Hade en minst sagt fullspäckad dag igår. Lämnade huset vi tio för att åka in och köra med bilskolan, sen åkte jag därifrån till köpenhamn för att jobba mellan ett och sex och efter det åkte jag till bjärred till mathilda =)
  Hon hade ju saftkalas! Så hon hade bakat en god jordgubbstårta och vi andra tog med oss kakor som vi bakat! Var himla gott :) Vi såg också filmen crybaby med depp när han var ung :P

Idag har jag varit inne en kortis i lund och tittat lite i affärer, köpte faktiskt något =) men bara utav mina presentkort. Senare ska jag träffa adam innan han sticker till alanya på lördag med sina kompisar.

Puss & hej


Bilder från igår






 

 


Grillyta


Igårkväll var det egentligen meningen att Adam och jag skulle henka med några andra och grilla. Men eftersom det blev problem med tider och jag slutade sent så sket vi i det och slapp också stressen.
   Men adam och jag bestämde oss för att grilla i alla fall, bara vi två :) Så vi åkte ner till ån vid väggarp och satt under vindskydden och drack vin och åt det perfekt grillade köttet! =)











Inte Rapunzel


Sista arbetsdagen på pågen var igår! Det har gått väldigt snabbt :)

Idag har jag varit på möte med en jobbcoach på ideon i Lund. Man får tillgång till en sådan coach när man skriver in sig på arbetsförmedlingen. Så nu ska vi ha kontakt i tre månader och se till så jag får fart i jobbsökandet och kan börja tänka på mer hur jag ska ha det i framtiden.

Annars idag då? Jo jag kom hem för ungefär en timme sedan efter att ha låtit emelie klippa av mitt hår =) Mathilda och jag paktade ju i vintras om att vi skulle klippa av ganska mkt av håret efter studenten! Så, nu är det gjort och dryga två decimeter rök väl haha, kändes jätte skönt! Lägger in en lite otydlig bild på hur det blivit :)




Härliga sommarkvällar


Åhh älskar verkligen sommaren och alla ljuva sommarkvällar när solen lyser så fint! Verkligen någat man måste ta vara på under sommaren :)

Tänkte visa lite bilder från när adam och jag åkte till hamnen efter emelie firande för exakt två veckor sedan. Tror jag doppade mig i havet för första gången då också..?




 


11 juli





Hej!

Hinner aldrig skriva, är för upptagen hela tiden :P Hinner bara gå in på typ facebook när jag har tid vid datorn.

Menmen har ju jobbat hela veckan! Har faktiskt gått riktigt snabbt, känns bra att göra ngt vettigt i sommar och tjäna ihop lite pengar :) Ska jobba imorgon också faktiskt, så det blir väl sista dagen.

I helgen så har jag varit ute och ätit med adam i malmö, hägt vid poolen och följt med mamma och pappa till grannens stuga i vejby, kom väl hem för två timmar sen. Sjuuukligt varmt ute ju, jag blir helt matt och trött och får vätskebrist.. Men det är härligt att få känna lite utomlandsvärme här hemma för en gångs skull! :) Regn och kyla är det ju ändå resten av årets 340 dagar typ..

På tal om regn så öseeeeeeeeeeeeeeeeer det ner som fan just nu i åskvädret...



6 juli


Jobbande kvinna, kanske därför jag inte orkat blogga :P

Jag har i alla fall fått jobb denna veckan på annas mammas jobb snällt nog :) Anna skickade sms starx innan tolv på söndagen innan jag skulle lägga mig att jag skulle befinna mig på jobbet klockan nio följande morgon haha. Vilket jag ju givetvis gjorde :P Så nu jobbar jag på pågens lager. Igår packade jag smörknivar hela dagen.. Och idag har jag gjort lite till av det och sen tejpat och staplat massa lådor typ samt lite annat. Ganska monotomt arbete men ändå helt okej :) Är glad för alla jobb jag kan få!

Ja det är alltså det jag gjort dessa två dagarna, är ganska trött eftersom jag måste gå upp tidigt. Ikväll är det väl fotboll som man väl kan se på, har ju inget annat att göra direkt. Tänkte baka men orkade inte :P Sen är det så jobbigt om det inte blir uppätet för då måste ju jag kränga det haha.

 


Tjejkvällen

















Lite bilder från igår


4 juli


Hej!
Jag har precis kommit hem från stranden och känner mig ganska sol slö.. Följde med mamma & pappa till hamnen och låg där någon timme, badade en gång, riktigt kyligt men ändå ganska skönt :) Åt supergod kulglass också, fläder/lime sorbet och en kula med brownies smak.

Igår var ju flickorna hos mig hela kvällen! Mycket trevligt :) Vi grillade och åt massa och sen blev det min maräng/hallon/choklad parfait till efterrätt samt chokladmuffins. Vi pratade massor och sen tog vi även och slängde oss i poolen :) Härlig kväll! Ska se om jag kan plocka ut lite bilder sen.



Glassen smälts och äts upp snabbt under solens strålar... :)


3 Juli




Varmt, varmare, varmast.. Enligt vår termometer är det nu 29 grader i skuggan! Ganska varmt det :) Det skönaste är när vinden fläktar. Menmen, pallar inte ligga ute så mkt, inte för värmen utan mer för att det är så tråkigt..

Ikväll kommer tjejerna hit och vi ska grilla och äta och ha kul! :) Perfekt en dag som denna! Jag ska fixsa en efterrätt nu snart, har aldrig gjort den och vet inte hur det kommer smaka eller se ut haha :P Får se om jag lyckas.


Midsommarafton
















 


Vi som gillar att gunga


God eftermiddag! =) Okej menar inte så positivt som det verkar :P Sitter här och är mest trött, kom precis på att ett dopp i poolen kanske kan pigga upp mig, det är ju trots allt ganska varmt ute!

Har inte gjort ngt särskilt idag vad jag kan minnas, får låta händelserna för dagen äga rum ikväll istället då :) Hade tänkt att jag skulle göra chokladfondue med adam, kan ju inte misslyckas! Åt det ju senast med tjejerna och det var mums!

Ha en god fredag =)

 


1 Juli




Sommarvärme och härligheter idag igen! Kan inte få nog av det haha :)

Idag har dagen gått ganska fort. Var på arbetsförmedlingen imorse i en halvtimme, kändes väl inte direkt lönt om man säger så.. Annars så har jag slappat vid poolen och badat =) Börjar sakta men säkert bli varmare i vattnet, ligger väl på 24 grader ungefär :)

Vid tre tiden kom adam på besökt och doppade sig han med i poolen :) Sen drog vi en snabb sväng till nova och åt mat och nu sitter jag här hemma hos honom.


RSS 2.0