3 mat

Mat är gott och här är tre rätter jag ätit :)
 
Plankan bestämde jag att vi skulle äta när jag kom ner till skåne för ngn vecka sedan eftersom mamma o pappa äger plankor. Gjorde´bearnaise och duchessepotatis. Första gången för mig att göra en bea men klarade det och den blev ganska bra :)
 
Andra bilden är när vi var på en spansk restaurang i Eslöv för att fira att mormor blivit 75 år! Mycket mat men gott var det :)
 
Sista bilden är en hemmagjord ceasarsallad, mumsmums! I denna hade jag romansallad, tomat, rödlök, bacon, kyckling, krutonger, parmesanost och ceasardressing. För att få till ceasardressingen så gjorde jag först en majonäs och i där tillsatte jag lite andra grejor och tillslut blev det en dressing :)
 
 

Chokladtryfflar

 
 
Igår gjorde jag dessa goda chokladtryfflar rullade i pepparkakskross och kakao! Mums :)
 
Här är receptet:
 
1 dl grädde
10-12 g smör
150 g mörk choklad
 
Värm upp grädden och smöret på svag värme. Tillsätt sedan chokladen tills det blir en fin och len chokladsmet. Sätt därefter in smeten i kylen en dryg timme för att sedan gröpa ur och forma kulor av chokladsmeten. Rulla kulorna direkt i exempelvis pepparkakskross eller kakao. Klart!
 
 

Julbakslista

 
 
Detta är en lista på vad jag skulle vilja försöka hinna med att baka nu i juletider! Om jag hinner med alla tio får vi väl se :) Fick i alla fall gjort tryfflar och polkagrisbiscotti igår :)

Topp

 
Köpte denna nya topp i måndags :)
 
 

Snart jul..

 
Strösslet organiserat i fina burkar :)
 
Så, efter beordringar så är jag tillbaka igen!.. Lagom nu till jul! Har inte haft ngn julstämningskänsla de senste åren men detta året så känner jag att det nog kommer dyka upp! Har ju faktiskt redan haft glöggmys och till helgen är det både första december och första advent :) Ska snart försöka få upp alla stakar och ljus.
Någon bakning har det dock ännu inte hunnit bli, men har skrivit en hel lista på saker jag vill baka. Får se vad som hinns med.
 

För några veckor sedan!

 
 

Bakkväll

 
 
Igårkväll blev det bröd- och knäckebrödsbak. Ett hälsobröd med fullkornsdinkel, massa frön, nötter mm bakades och ett knäckebröd som också gjordes på fullkornsdinkel o massa frön. Gott blev det!
 

Nya tag

 
 
Tentaveckan är över och nu börjar vi med två nya kuser! Det börjades dock med att dagens föreläsning blev inställd.. hehe..
 
Efter sista tentan i torsdags så har det både hunnits med det ena och det andra :) I fredags var det tentafest och  lägenheten fylldes med typ tjugo pers innan vi drog vidare till Mårtenssons =) Välförtjänt festande efter de tråkiga pluggveckorna..
 
I lördags kom emma och chrille på besök och vi bjöd på middag och åt massa andra gottigheter samt spelade massa spel =)  Så helgen har passerat väldigt fort med bara roligheter!
 

RSS 2.0