20 december

 
Hejhallå!
 
Har inte gjort något inlägg på sistone men har väl helt enkelt inte haft något särskilt att skriva om!
Hade min sista föreläsning innan jul i tisdags och igår var jag i skolan för att bara göra klart ett grupparbete. Nu är det bara tentorna som väntar i januari.. drygt, men ska ta det lite lugnt nu och fira jul och nyår såklart =)
 
Idag har jag varit nere lite i stan för att handla julklappar. Kom hem med en grej från monkis rea också :p 
Julbak har också hunnits med idag :) det blev pepparkaksmacarons! Har inte bakat allt på min lista, men det som blir över får väl göras nästa år istället!
 
På lördag bär det av ner till skåne för just julefirande med familjen :) Så får vi se om det blir någon vit jul, som det ser ut nu så ska det ju snöa på julaftonsmorgonen men sen regna på kvällen, hmm..
 
Last Christmas
 

När snö blir till slaask

 
Ett minne blott..
 
Hej lördag!
 
Har haft en regning och slaskig dag här i Halmstad idag. Därför har jag spenderat dagen inomhus, lyssnat på musikhjälpen och tagit tag i att måla de sista två stolarna vita, kräver dock två omgångar till i nästa vecka. Tog mycket längre tid än vad jag minns så jag hinner nog inte baka det jag tänkt mig idag, utan det får bli imorgon istället =)
 
Ikväll ska jag till Madeleine och äta middag och så ska jag inte glömma ta med kakor som jag bakat tidigare :)
Ha en bra lördag!
 

12-12-12

 
 
Gårdagens bak: Saffransmuffins :)
 
Sitter och tittar på bonde just nu och tar det lugnt :) Har haft en föreläsning idag och jobbat lite med ett grupparbete efteråt. Annars så har jag inte gjort så mycket idag..
 
På tisdag har vi i alla fall sista föreläsningen innan "jullovet" :) Och sen så småningom bär det av till skåne innan julhelgen :)
 
Godkväll!
 

Jul på Liseberg

 
 
 
Här kommer lite bilder från i Lördags då Adam och jag begav oss till Göteborg och Liseberg :) Myspys!
 

Vinterbalklänning

 
 
 
Såhär såg jag ut på vinterbalen i fredags! Tog en klänning som redan hängde i garderoben, men den fungerar ju finfint nu i juletider, röd som den är :)
Det är fina Madeleine som gjort mitt hår och smink, alltid lika bra att få bli fixad inför fest :)
 

Pepparkakscupcakes!

 
 
I onsdags så gjorde jag för första gången mini-pepparkakcupcakes :) Och fy vad goda dem blev! Smarriga och vädigt smidigt att dem är små, äts upp på två mumsbitar!
 
 
 

Helg

 
 
Har haft en rolig och händelserik helg och nu är det redan söndag!
I fredags så var det ju vinterbal med ekonomisektionen och det blev en trevlig kväll :) Kul att se alla uppklädda och fina! Mysigt att gå på just en vinterbal när det faktiskt ligger massa snö på marken :) Kvällen bjöd på god mat, sång och dans.
 
Igår åkte Adam och jag upp till Göteborg för att gå på lisebergs julmarknad! Hann gå en liten stund i stan innan vi tog lisebergsvagnen vidare till lissan. Det var riktigt kallt men också väldigt mysigt att tassa runt bland allt juligt :)
 
Idag är det bara en vilodag och sen blir det tacos till middag! Får se om det blir lite bakning sen också :)
 

6 december

 

Brrr, vad kallt det är ute nu.. flera minusgrader!

Idag har jag haft en tvåtimmarsföreläsning och efter det jobbat lite med ett grupparbete, så inget superspännande. Blev dock bjuden på lunchfika hos Madeleine efteråt =) Gottgott och myspys! Hon testade även frisyr på mig inför imorgon då det vankas bal, vinterbalen! Hoppas det blir trevligt imorgonkväll och att man inte fryser ihjäl på vägen dit.. ska ju ha en tunntunn långklänning :/

 

Nu ska jag snart laga mat och sen blir det väl TV-kväll :)


Julbak-brända mandlar

 
 
I söndags tog jag med mig hemmagjorda brända mandlar till julmiddagen som mitt bidrag till godiset :)
Brukar göra brända mandlar till jul, är favvisarna! Så gott ju, kan sitta och knapra på hur många som helst :)
 
 
 

En dag med Filippa

 
 
När jag var nere i skåne för några veckor sedan så passade jag på att hälsa på sötis-Filippa :) Hon är ju så go o härlig liten tös!
 

1:a Advent

 
Igår var det mys med första advent. Snöade dock inget som det gjorde i skåne, utan istället var det klarblå himmel, solsken och inget vitt på marken!
 
Började dagen med att såklart tända första ljuset i adventstaken :) Sedan var det julskylting i stan på eftermiddagen. Det var väl inte ngt att hurra för direkt, men sällskapet var trevligt :)
 
Efter skyltningen så var det dags för julmiddag hemma hos Marlene med de andra tjejerna. Det blev mycket mat på tallriken och framförallt mkt julgodis! Alla hade tagit med sig vars en grej man gjort och så jäkla mätt man blev, men gott var det!
Spelade även julklappsspelet och jag kom nog hem med de bästa grejerna alltså (eller inte) hehe..
 
Avsaknaden av snö igår kan man inte säga något om idag för vinterns första snö låg på marken när jag vaknade! Och det har snöat massor sen dess och ska fortsätta hela dagen..
 
Bilder från gårdagen :)
 

Jul i mina fönster

 
 
Började lite med julpimpandet för någon dag sedan och så här ser det ut i vardagsrumfönsterna :)
 

Polkagrisbiscotti

 
 
Polkagrisbiscotti som jag gjorde i onsdags blev såhär :) Gott till en kopp te!
 

1 December

 
Idag är det alltså första december :) Och det lovas snö idag! Enligt smhi så ska det komma ikväll men sen ändrar de ju hela tiden så vi får väl se hur det blir.
 
Ska försöka ta tag i pluggandet lite idag, så får väl ägna någon timme åt det nu snart.. Det är bara tre veckor kvar nu med föreläsningar för denna perioden, eller ja den 18:e så har vi vår sista föreläsning. Tiden går så fort!
 
Imorgon är det 1:a advent och då vankas det julmarknad här i Halmstad och efter det blir det julmiddag med tjejerna i klassen :) Vilket påminner mig att jag inte får glömma att göra brända mandlar som jag ska ta med :)
 

RSS 2.0