Fort Myers Beach

Som nämnts så blev det en tur till Fort Myers Beach och Down Town Fort Myers på söndagen. Det var väldigt fint på stranden, fanns en del butiker, fina hus och det var en härlig atmosfär! Fort Myers city var dock inget att hurra för, en gata med lite matställen typ så det fick bli en fika på Starbucks :)
 
Bilder från Fort Myers Beach

 
 

Helg

 
För en månad sedan var mina föräldrar på kryssning i Karibien och hann faktiskt träffa mig en dag här :-)
Den helgen spelade jag även paintball för första gången, aj det gjorde ont! Dessutom körde jag, Gabbe och Cornelia till Fort Myers beach och till Fort Myers Downtown på söndagen som ligger en liten bit bort.
 
På fredagen spelade vi internationella lite gratis paintball en hel eftermiddag. Jag var nog ganska dålig, hehe..
 
På lördagsförmiddagen kom alltså mina föräldrar hit och vi körde till Naples för att shoppa lite, gick på Fifth Avenue, tittade på stranden och åt på en italiensk restaurang :-)
Det var väldigt blåsigt nere vid stranden
 
 
Söndagens äventyr kommer i ett annat inlägg.
 

Spring Break

Nästa vecka är det spring break, lovernas lov! Men redan på fredag börjar det för oss eftersom vi har sista lektionen på torsdag kväll. Dessutom kommer Adam på torsdag kväll hihi, så jag har mycket att se fram emot :-)
Så på fredag bär det av för mig, Adam, Gabbe och Cornelia! Vi ska bila ner till Key Largo/Key West tidigt på fredag morgon och stanna där till söndag för att sedan ta oss vidare till Miami där vi stannar till på onsdag kväll nästa vecka. Som tur är så är det inte så långa avstånd här i Florida.
På torsdag morgon sedan tar jag och Adam oss vidare till Orlando där vi stannar tills på lördags kvällen och kommer tillbaka till Fort Myers innan Adam åker tillbaka till Sverige igen på måndagen. Det kommer bli intensivt men roligt!
 
Här är en bild på södra Florida. Key West är USA:s sydligaste punkt och man kommer dit genom att köra bil! Där är nämligen flera öar från fastlandet ut till Key West och däremellan finns massa broar :-)
På kartan kan man även se Miami och min "hemort"- Fort Myers.
 
 
Så här ska det se ut på Key Largo/Key West, vi får väl se hur pass bra det stämmer överens med verkligheten! ;-), hade varit väldigt gött om det är som på bilderna! Det ska också vara väldigt bra att snorkla där!
 
 
Och Miami....
 
 
 
Orlando, Universal!!
 

Hiking och Bonita Springs

 
En söndag för ungefär en månad sedan åkte vi ett gäng på en liten "hikingtur" några få mil härifrån. Sedan avslutade vi turen genom att åka till stranden i Bonita Springs :-) Bjuder på lite bilder från den dagen.
 
Några hikeare ;-)
 
På jakt efter alligatorer!
 
O visst gömde sig där en i vattnet där borta, haha
 
Smyger oss fram till vattenytan..
 
Marknad
 
Bonita Springs
 
Strandvillor!
 

En härlig söndag :-)
 
 
Ikväll blir det en kväll med några av de andra internationella, Guillaume ska bjuda på lasagne :-)
 
 
 

Random

 
Här kommer bara lite random bilder från första halvan av januari :-)
Den 12:e januari firade vi Cornelias födelsedag genom att äta middag ute....
 
... Cornelia fick en mumsig efterrätt som vi alla delade på. Sedan gick vi vidare till en bar, jag fastnade för detta spelet ovan :-)
 
En utekväll på Blu Sushi. Gratisdrinkar!
 
Genväg för att komma till skolan / Plugg på stranden
 
Här i Usa är det frozen yoghurt och bagels som gäller!
 

Fort Myers

 
Nu har jag varit här I Fort Myers i nästan 1,5 månad! Tiden går verkligen fort! Jag tänkte i alla fall försöka catcha up med allt som hänt än så länge, får trycka ihop det lite men i alla fall ge en bild av hur det är här. Först ut blir helt enkelt första veckan!
Jag, Cornelia och Gabbe kom hit på fredagskvällen den 2:a januari, installerade oss på rummen och träffade några internationella studenter och ambassadörer (Amerikanska studenter som hjälper oss och hittar på grejer med oss ibland) och var sedan ute och åt lite mat. På lördagen var det introduktion för oss nykomna internationella studenter hela dagen, med lite lekar, information och rundvisning och dessutom fick vi "frukost" (se nedan) och pizza till lunch. Efter introduktionen åkte vi och handlade massa nödvändigheter och mat på Target.
Tisdagen var första skoldagen, har lektioner på tisdagar och torsdagar. Det är MYCKET mer plugg här än i Sverige kan jag verkligen säga, här har man liksom läxor till varje lektion typ och man måste vara närvarande och delta på lektionerna. Men det är okej!
Efter veckans sista lektioner på torsdagen drog vi in till Town Center (festardagen här för studenter) och till Blu Sushi där de serverar gratisdrinkar varje torsdag till de som ör födda med en snippa, haha...
Till helgen, på fredagen fick vi gratis mat av den internationella sektionen på skolan och efter det åkte vi för att se FGCU:s hockeylag spela mot ett annat lag, de vann med typ 8 mål eller nåt :-) På lördagen var vi på arenan och tittade på en basketmatch med skollaget och ett annat lag, vi vann här med! Efter matchen drog vi till Town center och drack lite bucketsdrinkar.
Annat som hände under veckan var att vi firade Gabriellas födelsedag, jag skrev en svensk tenta, spelade volleyboll och lite solning blev det nog också!
 
Stranden här där vi bor, precis vid en slags liten insjö man kan bada i! Finns också en massa vattenaktiviteter som är gratis för oss studenter!
 
Frukosten vi fick på introdagen - skolan
 
Fika på Starbucks på skolan - Häng på Ale House efter basketmatchen
 
Internationella studenter och ambassadörer
 
Ishockey och basket
 
 

FGCU/North Lake Village

Tänkte visa hur jag bor :-)
 
Detta är North lake village och det är här jag bor! Jag bor i hus Q till vänster vid vattnet och längst till höger är arenan där också gymmet finns.
 
 
Här är en karta på hela campus området, längst upp vid vattnet är alltså North lake village och det stora området i mitten är där alla skolbyggnaderna finns.
 
Detta är mitt egna rum i vår lägenhet. Lägenheten delas av mig och tre tjejer till, varav två av dem också är utbytesstudenter och den tredje är amerikanare. Verena från Tyskland, Ines från Tunisien och Krista från Usa.
 
 

Nyårsafton

 
Nyårsafton spenderades ju i Fort Lauderdale. Framåt kvällen fixade vi oss i ordning och dukade fram skumpa, ost & kex och frukt! Skålade till och med in det svenska tolvslaget på vårt lilla hotell. Sedan tog vi oss in till down town i Fort Lauderdale där de hade fixat med ett speciellt nyårsfirande längs en restaurang/pubgata. Vi åt mat, räknade ner med "ball droppen" vid tolvslaget och dansade sedan på ett uteställe :-)
 
 

Super Bowl

Ikväll ska vi iväg och se Super Bowl hemma hos en amerikanare. Tror vi blir ganska många som ska dit och se hela spektaklet på TV och typ äta pizza och dricka lite öl, typiskt amerikanskt :-)
 
Har aldrig sett det förr men ska bli kul eftersom det är jätte stort här!
 
Såhär står det på wikipedia om super bowl:
Super Bowl är finalmatchen inom USA:s nationella liga i amerikansk fotboll (NFL). Den spelas en söndag i slutet av januari eller början av februari. Matchen och festligheterna runtomkring utgör den så kallade Super Bowl Sunday (Super Bowl-söndagen), som under årens lopp har blivit den mest sedda TV-sändningen i USA och liknas även ibland med en högtidsdag. Flera kända sångare och musiker har uppträtt innan matchen samt under halvleksvilan. Dagen har även blivit en dag då stora mängder mat förtärs – endast på Thanksgiving-helgen äts det mer i USA.
 
 
Annars så har det varit en fin dag här idag och jag har varit på waterfronten en liten stund och solat och försökt plugga lite, har en exam på tisdag...
 

RSS 2.0